Barnböcker

 

BARNBÖCKER

Skogens folk

 

Tivedens alla naturfolk har i århundraden lidit av kriget mellan tomtarna och trollen. Ett krig som startat för så länge sedan att ingen nu levande, varken, tomte eller troll, kunde minnas varför.

En dag föddes ett litet skruttigt tomtebarn. Hans mamma dog när han föddes och hans pappa hade dött i kriget mot trollen. Barnet, som såg mer ut som ett troll än en tomte, blev utsatt i skogen av de skrockfulla tomtarna.

En trollfamilj på vandring hittade, som de trodde, trollbarnet och tog med sig det hem. De hade ett eget barn som de döpt till Tuva, hittebarnet fick heta Tuss.

När barnen var tolv år uppdagades det att Tuss inte var ett troll utan en tomte. Han fick av Näcken veta att han var den utvalde, som hade kommit till världen för att stoppa kriget mellan tomtarna och trollen.

För att ha en chans att göra det fick han och Tuva, som första uppdrag, att gå ut i Tivedsskogens fria folk och få gåvor som skulle hjälpa dem i nästa steg i planen på att stoppa kriget.

Utges inom kort.

Småsyskon är urjobbiga. Inget får man ha ifred. Mamma och pappa fattar ingenting. De håller bara med Sixten. Hugo är både arg och besviken.

Plötsligt får Hugo en idé. Han ska minsann gömma sig uppe på taket. Här uppifrån har han bra utsikt över villakvarteret. Men, vem är det som smyger runt huset bredvid? När lillebror sedan ger sig ut på egna äventyr kan Hugo inte längre sitta tyst och bara se på.

Men hur ska Hugo bära sig åt för att komma ner igen?

 

Takäventyret finns att köpa på Adlibris eller Bokus.

 

Lagom till julhandeln kommer nästa bok som handlar om Hugo av Iréne Skoog. Dagen som började fel. Den handlar om hur fel allting blir en dag när läraren bestämmer sig för att strejka.

Adhoni Bokklubb

 

Välkommen att höra av dig till oss.

 

ulla@adhoni.se

titti@adhoni.se

jenny@adhoni.se

 

Adhoni Bokklubb innehar F skattsedel.