Författare

Ulla Adamsson:

Skriver fantasy, deckare och barnböcker. Ulla är född, uppväxt och bor i Töreboda, som ligger i Skaraborg, med sambo och en papegoja. Hon har en vuxen son och ett barnbarn. Ulla är diplomerad djurhomeopat och har sedan 2005 en egen praktik med försäljning av naturprodukter och glaskonst. Djur och natur är viktiga för henne och hon värnar ständigt om dessa. Fritiden ägnas åt arbete som förläggare för Adhoni Bokförlag samt att skriva böcker och noveller. Ulla vill ge läsarna berättelser som får dem att släppa fram fantasin inom sig och följa med på äventyr, för att glömma vardagen en stund. Ulla är sedan tidigare publicerad i antologierna Färgargårdens andar och Morden på Färgargården (Roslagstext). Häxeld som är första delen ur fantasyserien Arvet från Sicilien samt Skogens folk, vilken är första delen i barnboksserien Sagan om Tuva och Tuss .

Jenny Holmström:

Hennes största intresse är att skriva skönlitterära texter. Hon har gått ett stort antal kortare och längre kurser i kreativt skrivande, vilka bland annat inkluderar Skrivarlinjen, en ettårig utbildning på folkhögskola med inriktning på både prosa och lyrik. Under de senaste åren har hon även drivit sin egen firma JMHkorrektur där hon sålt tjänster som korrekturläsare, lektör och skrivcoach. Jenny är publicerad i antologierna Färgargårdens andar och Morden på Färgargården samt i olika veckotidningar.

Titti Nilsson:

är född och uppväxt i Skaraborg. Hon har tre utflugna barn och bor på landsbygden strax utanför Töreboda tillsammans med make och fyra katter. Titti har tagit fritidspedagogexamen vid Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping. Efter drygt trettio år inom förskola och fritidshem sadlade hon om till skribent. Fritiden ägnas bland annat åt arbete som förläggare för Adhoni Förlag samt att författa noveller. Författaren är tidigare publicerad i antologierna Färgargårdens andar samt Morden på Färgargården (Roslagstext). Genom sina texter i reportage, krönikor och andra berättelse vill Titti roa och beröra men framför allt lämna positiva avtryck hos sina läsare.

 

Iréne Skoog började redan i ungdomen att skriva dikter. Även teater var en viktig del i arbete och fritid. Iréne skrev musikaler som uppfördes av Vadsbogymnasiet i Mariestads Estetiska linje och för kommunens barn. Hon skrev också texter och musik för teater i de egna klasserna samt för revyer där hon själv medverkade.

Numera skriver Iréne dikter och noveller, ibland för att roa och ibland samhällskritiskt. De alstren publiceras emellanåt i Mariestads Tidningen.

Iréne fick Mariestads Kulturstipendium 2005.

Adhoni Bokklubb

 

Välkommen att höra av dig till oss.

 

ulla@adhoni.se

titti@adhoni.se

jenny@adhoni.se

 

Adhoni Bokklubb innehar F skattsedel.